НачалоЗа контактиБългарски Футболен Съюз
ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА НА БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ - ОБЛАСТНИ ПЪРВЕНСТВА АМАТЬОРИ
ОБЛАСТ

 

Архив

Пловдив > Новини > 2017 година > Декември

В ПАМЕТ НА АСЕН БАЛАБАНОВ
22.12.2017

   Професионалният ми път ме срещна с Асен Балабанов преди 11 години. Тогава от журналист с криогенирана кариера се превърнах в Редактор на Прес-службата на ЗС на БФС - Пловдив. И едно легендарно име от пловдивския футболен фолклор - Асен Балабанов, се визуализира пред мен в сградата на ул. "Гладстон" 19 като треньор-селекционер на Българския футболен съюз за Югоизточна България и колега, с който работих през всички тези години.
   Спомням си как с детска искреност Асен разказваше, че само е отключил стадиона в Самоков, чийто управител е бил по онова време, когато му преразказвах в какъв грях го обвиняват от любимия Локомотив. Става дума за служебната загуба на Локомотив (Пловдив) срещу ЦСКА в един мач от "А" група, насрочен да се играе в града на картофа, но в който черно-белите не се явиха на стадиона.
   Именно в Локомотив (Пловдив) Асен Балабанов играе шест сезона (от 1973/74  до 1978/79) в "А" група и има натрупани 82 мача в елита и 5 срещи в европейските клубни турнири.
   Помня също така и лафовете, с които Асен разведряваше натегналата се понякога служебна атмосфера. Когато всички умислено търсехме разрешение за появилия се проблем, Балабана вкарваше някоя приказка, след която забравяш за проблема и започваш да се държиш за корема от смях.
   Последно Асен ме учеше да поставям разделители между отделните кръгове, когато подреждах в папка протоколите от обслужваната от мен детска футболна група.
   От три и половина години насам Асен Балабанов ми звънеше всяка събота и всяка неделя, за да ми съобщи резултатите от обслужените от него срещи в детските групи на Футбол 7, които аз своевременно трябваше да въведа в Информационната система на БФС. Така, заедно с няколко от най-активните футболни съдии, Балабана беше човекът, който най-често ми се обаждаше по телефона.
   За съжаление никога повече няма да видя изписано Асен на дисплея на служебния ми телефон.
   Почивай в мир, приятелю!
   Липсваш ни! На всички...    

 Р е д а к т о р ъ т 

на Прес-службата на ЗС на БФС – Пловдив

При използване на информацията от печатни и електронни медии, позоваването на Зоналния съвет на БФС – Пловдив е задължително.

За връзка с Прес-службата: z o n a _  p r e s  s @  a b v . b g