Logo

ЗС Пловдив: Напусна ни Председателят Димитър Енчев

14/12/2020 (ЗС Пловдив)
 

   След кратко боледуване почина Председателят на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Димитър Станков Енчев.

   Той е роден на 25.02.1947 г. в Брезово. От ранна възраст започва да се занимава с футбол в родния си град. Играе и в Спартак (Пловдив), Родни криле (София), Марица (Пловдив). Има записани два сезона (1971–1973) в "А" РФГ с "Тракия" (Пловдив), но неразривно свързва името си и спортния си живот с игралия в Южната "Б" републиканска футболна група тим на "Тракия" (Стамболийски) (1973–1979).

   През 1979 г. завършва ВИФ "Георги Димитров" (София), днес Национална спортна академия, със специалност "Футбол". Веднага започва работа като треньор в "Марица" (Пловдив), а на следващата година преминава на организационна работа в Окръжния съвет на БСФС.

   След обособяването на Българския футболен съюз от август 1985 г. е заместник-председател на Окръжния съвет.

   След промените последователно е секретар на ЗС на БФС – Пловдив, а от февруари 2006 г. заема длъжността Председател на Зоналния съвет.

   Почина на 14.12.2020 г. в Пловдив. 

   Димитър Енчев ще бъде запомнен с изключителния си авторитет като Председател, който се проявяваше особено в спорни моменти между отделни клубове. След срещите в кабинета му и двете страни излизаха удовлетворени от чутото и помирени си стискаха ръцете.

   Като ръководител Димитър Енчев ще бъде запомнен от нас с необходимостта стегнато да му докладваме за дейността си, а неговата положителна оценка или критика получавахме с малко думи или жест. Той беше принципен в работата си, но строгостта му често се допълваше от кратки вицове, с които внасяше спокойствие и настроение в колективната работа.

   Служителите на Зоналния съвет на БФС – Пловдив и футболната общественост на Пловдив изказваме най-искрени съболезнования на семейството, роднините и приятелите на нашия Председател Димитър Енчев.

    Опелото на починалия ще се състои на 16 декември, сряда, от 12,30 часа в църквата "Св. Иван Рилски" в Пловдив, до Пощата в кв. Кършияка.

    Дълбок поклон пред светлата памет на Димитър Енчев!

Още новини от ЗС Пловдив
  • Архив
haidedaritame.com